Baby’s eerste vakantie

Dit jaar gaan we voor het eerst met z’n 3tjes samen op vakantie. Heerlijk 8 dagen lang genieten (is de bedoeling). Ik heb er echt zin in! Om het allemaal zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen heb ik al heel wat toegevoegd aan mijn vakantie checklist. Alles wat gebeurd is kan afgestreept worden. Maar in plaats van dat ik veel kan afstrepen komt er alleen maar meer bij.

De bestemming
Vorig jaar hadden we tijdens de zwangerschap al besloten om dit jaar naar het buitenland te gaan. Vorig jaar zijn we niet op vakantie geweest, met het afstuderen en net bevallen zijn werd het mij te veel om zorgeloos ergens te gaan genieten. Ik was allang blij dat de kleine man gezond en wel er was en we thuis konden bijkomen van de stressvolle maanden ervoor.

Onze vakantie bestemming wordt dus het buitenland, maar niet TE ver weg. De reden hiervoor is: onze kleine man. Stel je nu voor dat hij uitdroogt of dat hij ziek wordt en er geen Nederlandse kinderdokter beschikbaar is. Ik zie het al voor mij dat ik in mijn beste Frans iets moet zien te regelen.

Verder dan een chocoladecroissant bestellen kom ik niet in het Frans.

Of dat we op een eiland zitten en met hem naar het vaste land moeten gaan.
Allemaal horror scenario’s passeren de revue in mijn hoofd.
Nee sorry schatje, maar vlak over de grens ergens in België vind ik ver genoeg. Mocht er iets zijn dan kunnen we met de auto binnen 5 minuten in Nederland zijn, is wel net zo fijn voor mijn gemoedsrust. België it is!

Accommodatie
Vroeger ging ik met mijn ouders en zusjes altijd kamperen in een tent op een grote camping in Zuid-Frankrijk of Spanje. Heerlijk vond ik dat, je had zo al snel contact met leeftijdsgenootjes.
Het enige nadeel aan een tent vond ik dat als het regende, zo’n tentje wel heel knus is. Zeker als het urenlang regent (lees: urenlang op elkaars lip zit). Daarom nu ik zelf een kleine heb, heb ik niet de behoefte om te gaan kamperen in een tent. Ik ben dol op mijn beide mannen, maar vind het ook heerlijk om de ruimte te hebben om rustig te zitten en een tijdschrift te lezen. Zonder dat ik daarbij bang hoef te zijn dat als ik mij omdraai een tentstok raak en de boel in elkaar dondert.
En daarbij heeft de kleine man nog niet de leeftijd bereikt om met leeftijdsgenootjes contact te zoeken. Thank god, vind één zo’n kleine hummel al meer dan genoeg om op te letten.

Dus we hebben voor een kindercottage van Center Parcs gekozen, alles bij de hand en helemaal ingesteld op baby’s en kinderen. Scheelt weer de hele auto inladen. Er staat al een bedje, kinderstoel, commode, aankleedkussen, box en flessenwarmer klaar. Als het slecht weer is dan kunnen we gebruik maken van het binnenzwembad en bij warm weer kunnen we naar de kinderboerderij of het grote meer. In de buurt is ook een struisvogelboerderij (waar ik zelf graag heen wil).

Vakantie checklist
De komende weken moet ik nog het één en ander van de checklist afvinken voor de kleine man, zoals:

  1. pasfoto’s maken
  2. paspoort of ID-kaart aanvragen
  3. reisverzekering
  4. zwemluiers
  5. zwembroekje (staat wel net zo leuk over zijn zwemluier heen)
  6. zwemschoenen (voor de zekerheid, stel je voor dat hij probeert te staan in het babybadje en wegglijd?)
  7. onderwatercamera
  8. baby zwembandjes?? (geen idéé wat gebruikelijk is bij baby’s, want ze hebben toch een speciaal baby/peuter bad?)

Mochten jullie nog aanvullingen hebben voor de vakantie checklist dan hoor ik dit graag!

, , ,

Post navigation

2 thoughts on “Baby’s eerste vakantie

  1. Klinkt heerlijk, even lekker er tussenuit! Er bestaat dus ook iets als een zwemluier…weer iets geleerd hahaha. Ik kan niet wachten op onze eerste vakantie met de babies 🙂

  2. Jij en Amir zullen de checklist 2x na moeten lopen 😉 We kijken ook echt uit naar de vakantie, heerlijk genieten met z’n 3tjes. Als we weer terug zijn in Nederland zal ik er nog een blog over schrijven met onze ervaring! Kusjes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.