10 x Babyvriendelijke adresjes in Deventer

Heerlijk de stad in om bij een leuk adresje neer te ploffen en een drankje te doen (en taart te eten), ik houd ervan. Voordat ik zwanger werd deed ik dit geregeld en nu mijn kleine hummel er is doe ik het als de tijd het toe laat 1 a 2 keer per week.
Natuurlijk kun je spontaan de stad in en ergens binnen gaan en het op je af laten komen. Zelf wil ik liever goed voorbereid zijn zodat ik weet waar ik aan toe ben en echt kan chillen en relaxen met mijn hummel.

Daarom hierbij een lijstje met de: Babyvriendelijke adresjes in het centrum van Deventer

 1. A Taste of Honey
  Spijkerboorsteeg 27

  Dit is één van de leukere adresjes om heen te gaan in de zomer. Het is een uniek tentje met een ongedwongen sfeer. Via de binnentuin kom je op het terras, het is hier goed vertoeven met je kleine hummel. Er staan een aantal bomen waardoor her en der schaduw gecreëerd wordt.
  De binnentuin is niet direct gelegen aan de Brink waardoor het niet te lawaaierig is. Je zit echt middenin het centrum maar in de tuin heb je niet dat gevoel. Ook hebben ze kinderstoelen waar je gebruik van kunt maken.
  Het eten wordt met verse producten bereid, de frisse limoencake is een echte aanrader!
 2. St. Tropez
  Brink 28

  Deze eetgelegenheid is direct gelegen aan de Brink. Als ik samen met mijn kleine hummel naar de markt ga op vrijdag of zaterdag vind ik het fijn om hier een stop te maken. Even tijd om samen een broodje te eten.
  Het is één van de weinige adresjes aan de Brink welke kinderwagenproof is. Zowel bij de entree als binnen.
  Wil je de kinderwagen naast je tafel zetten is dat geen probleem, andere gasten hebben ruimte zat om er langs te lopen zodat jij rustig kunt blijven zitten.
  De reden waarom ik St. Tropez op mijn lijstje wilde hebben is omdat ze over banken beschikken. Mijn kleine hummel kan naast mij op de bank zitten met zijn speelgoed om hem heen, geeft het gevoel alsof we met z’n tweetjes thuis op de bank zitten. Héérlijk!
 3. Bagels & Beans
  Keizerstraat 9

  Bij Bagels en Beans is het goed vertoeven. Het personeel is service gericht. Er staat een kast met allerlei spelletjes voor de kinderen in, leuk als je dus ook met wat oudere kinderen hier heen gaat. Het is kinderwagen vriendelijk, mocht er naast je tafeltje niet genoeg ruimte zijn dan wordt dit door het personeel gecreëerd.
  Ondanks dat het hier soms erg druk kan zijn met mensen merk je hier vrij weinig van qua lawaai. Erg fijn als je hummel net toe is aan zijn eet/drinkmomentje.
  In de zomer hebben ze het terras voor de deur staan, zowel binnen als buiten zitten is een aanrader.
 4. Geb & Gaia
  Schapenzandweg 3, Diepenveen

  Ondanks dat deze eetgelegenheid niet in het centrum ligt, maar nabij Deventer wil ik het wel heel graag noemen. Dit is namelijk met stip op nummer 1 mijn favoriete plek om met mijn hummel heen te gaan. De omgeving is echt prachtig, heerlijk om met je hummel te wandelen of te fietsen.
  Bij het terras heb je een meertje en een groot grasveld. Naast het terras heb je een mooi groot park liggen.
  Binnen zijn er meerdere kamers waar je kan gaan zitten om een hapje te eten en te drinken.
  Het gehele terrein is kinderwagenproof.
  Mocht je in de buurt zijn dan is dit echt een bezoekje waard!
 5. Happerij Tapperij De Expeditie
  Smedenstraat 9

  Je kunt bij de Expeditie terecht voor een drankje, lunch of diner. Het heeft een ongedwongen sfeer met vriendelijke bediening. Voor je hummel zijn er kinderstoelen beschikbaar. Het ligt schuin tegenover de Sting, middenin het Centrum van Deventer.
  Eenmaal binnen kom ik helemaal tot rust, ik krijg niet het gevoel dat ik in het Centrum zit. In tegenstelling tot de adresjes aan de Brink is het hier heerlijk rustig vertoeven. Mijn hummel kan hier ongestoord zijn broodje eten zonder dat er allemaal mensen langs lopen die hij net even wat interessanter vind dat zijn lunch voor zijn neus.
 6. IJssalon Talamini
  Brink 103

  Zelf ben ik een echte IJS-LIEFHEBBER, Talamini staat voor mij elke week op mijn to-do lijstje. Dus mijn hummel moet er regelmatig aan geloven om hier naar toe te gaan. Tot nu toe heeft het ijs gelukkig nog niet zijn interesse gewekt en verder dan een hapje slagroom is hij niet gekomen.
  Als het buiten goed warm is, is het voor jou en je hummel heerlijk om binnen te zitten. Omdat de salon niet afgesloten is, de deur is altijd open geeft het ondanks dat je binnen zit een heel ruim gevoel. Er zijn ook altijd blije mensen om je heen, dus de sfeer is goed.
  Voor mijn hummel is het ook fijn om een blije relaxte mama te hebben, blijft hij zelf ook rustig van.Bij de toiletten is een verschoonhoek gecreëerd voor je kleine hummel.
 7. Hema
  Korte Bisschopstraat 5

  De Hema is ingesteld op gezinnen met kinderen. In het restaurant staat een magnetron waar je het flesje van je hummel zelf kunt opwarmen. Ook kun je zelf de kinderstoelen pakken.
  Heeft je hummel een schone luier nodig? Geen probleem, dan loop je 15 meter naar het toilet waar je de rust en ruimte hebt om je hummel te verschonen.
 8. Sandton IJsselhotel
  Worp 2

  Dit is een mooie locatie, op het terras zit je echt direct aan de IJssel. Vanaf het Grote Kerkhof kun je (lopend of met de fiets) met het pontje de oversteek maken. Met de auto is het ook bereikbaar.
  Achter het hotel/restaurant heb je een groot plantsoen liggen waar je nadertijd nog met je kleine heen kan om te wandelen, voetballen of picknicken. Ik vind het heerlijk om hier te komen samen met mijn twee mannen, het is rustig en je hebt er alle ruimte. Het restaurant beschikt over kinderstoelen waardoor je ongestoord een hapje samen kunt eten.
 9. Het Paviljoen (Vogeleiland)
  Stationsstraat 2

  Het Paviljoen op het Vogeleiland is op twee manieren te bereiken. Via de trap en via een helling (als je je kleine hummel in de kinderwagen hebt) aan de rechterzijde van het bruggetje aan de stationszijde. Eenmaal boven op het terras heb je een mooi uitzicht over het park.
  Het is heerlijk om hier in alle rust te genieten van al het moois wat er te zien is. Nadat je een hapje gegeten hebt kun je samen met je hummel door het vogelpark lopen waar allemaal verschillende dieren te zien zijn.
 10. PIKNIK
  Noordzeestraat 4

  Je zit in de open lucht, heerlijk met warm weer buiten zitten met je hummel. Het is toegankelijk met de kinderwagen en er is een fijne ongedwongen sfeer. Deze spot is net buiten het centrum van Deventer te vinden, vlakbij de IJssel. Net even wat anders, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.
, , , , , ,

Post navigation

5 thoughts on “10 x Babyvriendelijke adresjes in Deventer

 1. Leuk overzicht!

  Het Paviljoen op het Vogeleiland heeft trouwens wel een rolstoel / kinderwagen opgang. Deze is te vinden rechts van het bruggetje aan de stations-zijde.

 2. Beste Nathalie,

  Wat leuk dat wij (Paviljoen Vogeleiland) in je blog worden genoemd!
  Ons Paviljoen is niet alleen via de trap bereikbaar. Aan de rechterkant van de brug aan de Stationsstraat is een helling, zodat je met de rolstoel en kinderwagen op ons terras kan komen. 🙂

  1. Bedankt voor jullie reactie, ik zal dit aanpassen in mijn blog! Nu ik dit weet zal ik ook vaker naar het Paviljoen komen, ik vind het een heerlijke plek om te vertoeven met mijn kleine man.

 3. Lieve Nath,
  Nu ik niet meer in Deventer woon, vind ik het heel leuk om wat adresjes te zien die ook MIJN favoriet zijn! Zoals Vogeleiland en Vooral Talamini samen met jou is nog echt iets waar ik van hou!
  Zeker als ik een keer weer in Deventer ben, wil ik graag samen met jou en de kleintjes ergens gezellig lunchen (de mannen mogen ook wel mee :P)
  Je weet precies waar je met de kleine lekker gezellig zitten kan, dus zou ik echt zonder eraan te twijfelen naar een adresje gaan die je hebt beschreven! Jammer dat ik niet meer zo dichtbij woon, had je dan zeker wel vaak op die adresjes met de kleine gezien.
  Maar Echt Super Leuk Overzicht!

  P.s -> ijsjes eten komt nog wel met Stef, weet zeker dat je er dan zelfs gek van word hihihihihihi. Misschien wat vaker andere smaakje proberen ;D
  Liefs

  1. Als je weer eens in Deventer bent gaan we dan wel samen naar onze favoriete spots toe, super leuk maar vooral gezellig idee!
   Mijn kleine man zal het deze zomer nog met zelfgemaakte ijsjes moeten doen, ik heb recepten opgezocht om zelf raketjes te maken met verschillende lagen vers fruit en natuurlijk watermeloen ijsjes! Ik heb van die mintgroen gekleurde lekbakjes gekocht die je om het houten stokje van het waterijsje kan schuiven zodat niet alles onder het waterijs komt te zitten 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.