baby blij = jij blij

 Een voorspelbaar bed ritueel zorgt voor een ontspannen baby. En uit onderzoek blijkt dat ontspannen baby’s eerder en tevreden in slaap vallen. Baby blij = jij blij.

Het bed ritueel
Om de kleine man makkelijker te laten slapen hebben wij gekozen om iedere avond een vast (voorspelbaar) bed ritueel te starten. Na de avondfles mag hij nog even spelen, na ong. 20 minuten brengen we hem naar boven. Eenmaal boven poetsen we eerst zijn tandjes, krijgt hij een schone luier en zijn slaapzak aan. In bed lezen we nog een verhaaltje voor terwijl hij al rustig zijn slaaphouding aanneemt. Als het verhaaltje uit is dan zeggen we dat het tijd is om te gaan slapen, dat wij naar beneden gaan en dat hij altijd mag roepen als er iets is. We wensen hem welterusten en vertellen dat we hem morgenochtend als hij wakker is weer op zullen halen.

Alleen in de kamer
Zodra wij zijn slaapkamer verlaten, start het gehuil. De kleine man is helemaal alleen. Hier wilden wij wat op bedenken. Net zo goed voor hem als voor ons.
Een regenbooglamp en een liedje op de babyfoon zorgen ervoor dat de kleine man zich niet alleen voelt als wij zijn slaapkamer verlaten.

De regenbooglamp
Een mooie lamp voor de babykamer vind ik een Regenboog-Projectielamp-kopen-Bestel-hem-hier-2015-11-29-12-10-55must! Naast dat het een eyecatcher is wilden we een lamp met rustige kleuren die we aankonden laten bij het weggaan. De laatste jaren is het een trend om van die pastelkleurige decoratieve led lampen in de babykamer te gebruiken. Dat is mij iets te zoet, doe maar een stoere kleur voor onze kleine man. Daarom hebben wij voor de regenbooglamp gekozen. Deze lamp projecteert een regenboog op de muur waardoor de kamer sfeervol verlicht wordt. Het licht dooft na 10 minuten waardoor je kleine de tijd heeft om rustig te gaan slapen.

Wij gebruiken de lamp iedere avond en zijn er nog steeds heel blij mee.

, , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.