Wees zuinig op je spulletjes, koop een buggy slot!

Het is misschien niet één van de dingen waar je aan denkt als je kleine net geboren is. Maar wel ontzettend handig om in huis te hebben: een buggy slot (een slot zodat je je buggy of kinderwagen veilig achter kunt laten).
Waar je wel aan denkt is aan de leuke momenten die je samen met je baby of gezin allemaal gaat meemaken. Samen baby-zwemmen, naar een pretpark, dierentuin, een kinderspeelparadijs of op bezoek bij het consultatiebureau. Al deze uitjes hebben met elkaar gemeen dat je je buggy onbeheerd achterlaat. Je fiets of scooter zet je wel op slot en je kinderwagen dan?
Een kinderwagen en/of buggy is meestal niet spotgoedkoop, je hebt het met veel liefde uitgekozen en er (vaak) flink wat geld tegen aan gegooid zodat jouw kleine het beste van het beste heeft. Zonde toch eigenlijk om ervan uit te gaan dat niemand jouw kinderwagen mee zou willen nemen? 

Toen ik voor het eerst op het consultatiebureau kwam en de mevrouw achter de balie tegen mij zei dat ik de kinderwagen voortaan in de gang moest laten staan, bekroop mij een naar gevoel. Wat als de kinderwagen gestolen wordt? Dan moet ik mijn kleine man helemaal door de hitte naar huis sjouwen, straks struikel ik en hij is nog zo klein.
De keer erop zette ik braaf de kinderwagen in de gang zoals van mij verwacht werd maar het zat me niet lekker. Gelukkig stond hij er bij terugkomst nog en de keren erop ook. Maar toch. er zal maar een moment komen dat hij er niet meer staat en dan?

Onze eerste vakantie samen, afgelopen juli naar Center Parcs in Lommel wilden we met z’n 3tjes gaan zwemmen. Dit keer maakte ik er wel een punt van, de kinderwagen laat ik niet onbeheerd achter. Dan maar niet zwemmen. Bij de balie verkochten ze echter een buggy-slot. Hier had ik nog nooit van gehoord, het ziet eruit als een fietsslot (misschien is dat het ook wel) en is met een sleutel handig af te sluiten. Wat fijn dat er dus echt vraag naar is, dat ik niet de enige persoon op de wereld ben die zich hier kennelijk zorgen over maakt.
Persoonlijk vind ik een buggy slot een fantastische uitvinding. Heel simpel, maar je moet er maar opkomen. Sinds het gebruik van het slot laat ik de kinderwagen met een gerust hart onbeheerd achter.

, , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.