Zelf babykleding maken

Zo’n 3 maanden geleden belde mijn vriendin mij op met het nieuws dat ze op naailes ging, ze had het er al een tijdje over gehad en was inmiddels al de trotse eigenaresse van een spiksplinternieuwe naaimachine die het ook nog eens deed. Ze vertelde dat ze bij een vrouwtje thuis de naailes ging volgen, eens in de week 2 uurtjes in de avonduren. Het mooiste was dat er nog één plekje vrij was in dezelfde groep maar dan moest ik snel beslissen.
Het telefoonnummer heb ik dan ook meteen gevraagd en direct contact gelegd met de mevrouw om mij in te schrijven voor de naailes. In eerste instantie wist ik niet eens of ik überhaupt wel echt geïnteresseerd was in het naaien van kleding maar het zou in ieder geval betekenen dat ik mijn vriendinnetje elke week 2 uurtjes zou zien.

Naailes is voor suffe saaie mutsen die zelf hun geiten wollen sokken willen leren naaien, toch? 

Vroeger toen we een jaar of 18 waren gingen we elke week samen stappen en bij elkaar logeren, tijdens onze studie zagen we elkaar wat minder en nu we beiden een kleine hebben rondhuppelen op deze wereld wordt het weer tijd om onze vriendschap een nieuwe boost te geven.

Dat ik de naailes dan ook echt leuk zou gaan vinden was dan ook een echte verrassing voor mezelf. Ik had zo’n beeld erbij dat er allemaal van die suffe saaie mutsen zouden zijn die zelf hun geiten wollen sokken wilden leren naaien om zo geld te besparen. Gelukkig was dat slechts het beeld wat ik ervan had en bestaat mijn groepje uit drie andere leeftijdsgenootjes die kleding of voor zichzelf of voor hun kids willen leren maken. Mijn naailessen bestaan dus niet alleen uit leren omgaan met de naaimachine maar daarnaast is er ook tijd voor hele leuke gesprekken.

Naast de naailessen doe ik thuis tijdens mijn vrije uurtjes niets anders meer. Heerlijk vind ik het om naar de markt te gaan en allerlei naai benodigdheden aan te schaffen of naar de plaatselijke stoffenmarkt te gaan om stofjes uit te zoeken.
Van te voren bedenk ik mij niet wat ik nodig heb, ik zoek stoffen uit die ik mooi vind en bedenk daar wat bij.

, , , , , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.