Bellenblaas voor gevorderden

Bellenblaas zorgt voor mooie bubbels die door de lucht zweven, persoonlijk vindt ik het een betoverend mooi gezicht. Het creëert voor mij een zorgeloos en ontspannen sfeer waar ik urenlang van kan genieten. Het is iets waar ik mijn kleine man ook van wil laten genieten, iets moois wat ik hem wil meegeven waar hij in het park of op het strand zelf ook mee aan de slag kan als hij wat ouder is.

In mijn vorige blog over het Zeldzaam Mooi Festival kon je al lezen over de XL bellenblaas kraam die daar stond en waar een demonstratie van werd gegeven. Zo prachtig. Toen we in de avond thuis kwamen hadden we het er nog over. Zo is het idee geboren dat ik dit zelf wilde gaan maken. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn en als het dan ook nog eens voor mijn kleine man is dan werkt dit extra motiverend.

IMG-20160901-WA0006

Omdat het heel simpel is om de XL-bellenblaas te maken, maar je alleen even moet weten wat je nodig hebt en hoe je te werk gaat, beschrijf ik een duidelijk stappenplan zodat jij dit ook kunt maken! Ik heb het recept voor de benodigde ingrediënten op internet gevonden en besteld om het vervolgens zelf uit te proberen. Het bellenblaasstokje heb ik voor €4,95 gekocht omdat dit een hoop gepruts en tijd scheelt.

XL-Bellenblaas

Basis benodigdheden:
Keukenweegschaal
– Theelepel
– Maatbeker
– Mengkom
– Garde
– Evt. koelkast 

Overige benodigdheden:
– Bakpoeder, 2 gram
– Glycerine, 1 theelepel of 5 druppels
– Groene Dreft afwasmiddel, 40 ml.

– Guar Gum, 1,5 gram
– Warm water, 1 liter


Zorg voor een goed overzicht. Weeg de benodigdheden van te voren af op je keukenweegschaal en verdeel dit over aparte bakjes.

 

Het stappenplan:
Stap 1) Doe 1,5 gram Guar Gum in een mengkom.
Stap 2) Voeg 1 theelepel Glycerine toe aan de Guar Gum en meng dit tot een klont vrij geheel
Stap 3) Neem 1/4 deel van het warme water en verhit dit tot het water heet is. Roer het hete water 3 min. door het mengsel totdat het geheel wat dikker wordt.
Stap 4) Voeg het resterende warme water toe en roer het door elkaar waarna je het laat afkoelen.
Stap 5) Als het mengsel enigszins is afgekoeld dan voeg je het afwasmiddel toe. Roer de afwasmiddel er rustig doorheen zodat het niet enorm gaat schuimen.
Stap 6) Tot slot voeg je de bakpoeder toe aan het geheel en roer je ook dit rustig door.
Stap 7) Wacht 15-20 minuten en je mengsel is klaar.
Stap 8) Je kan je bellenblaas direct gebruiken maar voor een beter resultaat bewaar je het mengsel voor de duur van 24 uur in een afgesloten fles in de koelkast of op een koele donkere plek (in de schuur bijvoorbeeld).

Veel bellenblaasplezier 😉

, , , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.