Een eigen speelhoek

Nee lieverd, dat mag niet. Pffff aan het eind van de dag ben ik mezelf zat. Herhaaldelijk ‘nee’ blijven zeggen en het lijkt totaal geen effect te hebben. De kleine man lijkt donders goed te beseffen dat hij ergens niet aan mag komen, zodra ik mijn blik verplaats zie ik vanuit mijn ooghoeken toch zijn gestrekte armpje naar het voorwerp reiken. Als ik mijn blik weer op de kleine man laat rusten trekt hij zijn armpje weer in. Dus toch! Het heeft effect, op de zeer korte termijn dan.

Omdat de kleine man op ontdekkingstocht gaat door de woonkamer en keuken hebben vriendlief en ik bedacht dat het toch wel heel fijn zou zijn als we het ‘nee’ zouden kunnen afwisselen met ‘ja’. Een aanmoediging vanuit ons om de wereld te mogen ontdekken en niet te beperken. En voor ons een welkome afwisseling van het woordje nee.
Het is alweer een tijdje terug dat we de kleine man zijn eigen speelhoek hebben gegeven, maar als ik zie hoe blij hij er elke dag van wordt vind ik het de moeite waard om er nog even een moment bij stil te staan.

Zijn eigen speelhoek
We hebben bewust voor een felle kleur rood gekozen, een stoere kleur voor de kleine man. speelhoek2
Het is een kast geworden van de Ikea die we naar onze eigen smaak konden aanpassen. We hebben voor 2 deurtjes gekozen, dat vonden we stijlvol en handig om zijn boekjes achter te zetten.
Omdat we het er speels uit wilden laten zien hebben we voor beuken houten-kleurige manden gekozen, waar we het losse speelgoed in kunnen gooien als we snel willen opruimen. Daarnaast hebben we de onderste 4 vakken leeg gelaten, hier kan de kleine man zelf zijn speelgoed in leggen en uithalen. De perfecte hoogte gezien hij kruipend op ontdekkingsreis gaat.
Als hij straks zal proberen te staan, kunnen de manden naar beneden en laten we de middelste 2 vlakken aan de bovenkant open voor hem.

Heerlijk dat hij ook zijn eigen plekje heeft in huis met zijn speelgoed om hem heen waar hij zelf bij kan. 😀

, ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.