Favoriete voorleesboeken

Bij het bed ritueel wat we ’s avonds na de laatste fles houden hoort het voorlezen. Iets wat ik zelf heel erg leuk vindt. Heel in het begin toen we het voorlezen net invoerden kreeg ik van mijn vriend nog weleens te horen dat hij kon merken dat ik het boek zelf reuze interessant vond. Hij hoorde mij dan steeds sneller voorlezen, net alsof ik wilde weten hoe het verhaaltje eindigde. Hahaha…daar had hij nog gelijk in ook. In mijn enthousiasme wil ik nog weleens vergeten dat het voor de kleine man dan niet te volgen is.

Gelukkig vindt mijn hummel alles prachtig wat ik zeg. Toen ik net bevallen was moest ik mijn eindexamengesprek voor bereiden. Ik ging met mijn tekst naast zijn wiegje zitten en begon voor te lezen. Het hielp dat hij rustig werd van mijn stem, waar ik weer rust door kreeg. Hij viel in slaap en daardoor kon ik de tekst uit mijn hoofd leren.

Maar ik dwaal af, terug naar zijn (lees: mijn 😉 ) favoriete voorleesboeken. Deze boeken hebben met elkaar gemeen dat ze uitstekend geschikt zijn om voor te lezen voor het naar bed gaan. De verhalen zijn niet te spannend maar juist heel fantasierijk en lief geschreven waardoor je kleine rustig kan gaan slapen.

1. De mooiste vis van de zee
€14,95 bol.com

2. Raad eens hoeveel ik van je hou

€10,95 bol.com

3. Rupsje Nooitgenoeg

€ 13,95 bol.com

4. Appie, de aap

€5,95

5. Het Koekemannetje

€ 6,95 bol.com

6. Mijn grote sprookjesboek

€ 19,95 Bruna

7. Dombo

Dombo
€ 6,95 Bruna

8. Welterusten kleine beer

€ 7,50 bol.com

9. Rakker

€ 8,20 bol.com

10. Simba en Nala

€ 1,99 Boekenhoekje.nl

 

, , ,

Post navigation

2 thoughts on “Favoriete voorleesboeken

 1. Haha Nath,
  Echt mooie boeken zijn dat, en veel die ik ook ken toen ik zelf klein was en begon te lezen! Hahaha…
  Leuk om te horen dat de kleine het leuk vindt om voorgelezen te worden!
  Mijn kleine heeft niet veel behoefte aan een boek, maar daar moet ik nog iets op uitvinden!
  Ik leer echt dingen van je die ik thuis ook zelf met de kleine wil uitproberen!
  Leuk om verschillende onderwerpen te lezen! Kan echt veel van je leren!
  X

  1. Leuk om je reactie te lezen! Jouw kleine is ook al in een heel andere fase, volgens mij zit hij geen moment meer stil. 🙂
   Hier heb ik het voorlezen geïntroduceerd in kleine stapjes, eerst met knisperboekjes zodat hij er zelf aan kon trekken en doen. Daarna met boekjes die hij zelf kon omslaan doordat er dan een “verlengd stukje” aan het eind van de pagina zat en natuurlijk (harde kartonnen) boekjes met veel plaatjes waar hij zijn tandjes in kon zetten Ach ieder kind is natuurlijk ook weer anders, met andere interesses. Mijn kleine kan kiezen in de avond tussen liedjes zingen en een boekje voorlezen. Gezien mijn talent voor zang er niet is wordt het al snel een boekje voor lezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.