Vliegende kikkers

Trakteren op het kinderdagverblijf.

De eerste gedachte die bij mij opkwam was om niet te trakteren, gewoonweg omdat ik geen zin had om er tijd en energie in te steken. Voor wie zou ik het doen? Mijn kleine man zal waarschijnlijk niet door hebben dat alle poeha omtrent het zingen en traktaties maken voor hem is. Dus dan blijven de leidsters en de andere kinderen van zijn groep over.
Anderzijds kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om mijn kleine man later te moeten uitleggen dat ik tijdens zijn allereerste verjaardag de traktatie op het kinderdagverblijf heb overgeslagen puur uit gemakzucht.

Dus aan de slag! Hoeveel kinderen zitten er in zijn groep? Mijn kleine man kan nog niet praten dus dat wordt lastig, dan maar de mandjes tellen op zijn groep. Dat zijn dan alle kinderen die er zijn verspreid over 5 dagen. Maar ik weet niet welke kinderen er in zijn groep zitten en welke niet. Oké, 21 mandjes dus…pffff

Nu het idee: voor elk mandje vouw ik een kikkertje (omdat dit het enige is wat ik kan vouwen), op de pootjes schrijf ik een tekst, onder het kikkertje komt een doosje rozijnen en een klein voorleesboekje van “kikker en zijn vriendjes”. Eromheen gaat transparante folie en een strik. Ik houd het klein maar toch feestelijk.

Na 21 kikkers te hebben gevouwen, beschreven en doosjes rozijnen eronder te hebben geplakt was ik het zat. Ondertussen was het al anderhalf uur later, het was niet zo simpel en makkelijk zoals ik voor ogen had. Vriendlief is mijn grote held in dit verhaal. Hij heeft mij geholpen om te zorgen dat alles op tijd en snel klaar was voordat ik de kikkers zou laten vliegen door de kamer.

Ik ben uiteindelijk blij met het resultaat en ik hoop dat de kleine man het later ook kan waarderen. Voor hem doe ik dit uiteindelijk ook allemaal. Voor volgend jaar heb ik alweer een nieuw idee. Dan maak ik het mezelf (en vriendlief) ECHT heel makkelijk 😉

 

 

 

, ,

Post navigation

2 thoughts on “Vliegende kikkers

  1. Je bent echt goed bezig! Echt heel leuk om je blog te lezen. Voor iemand die niks wou doen voor het 1ste verjaardag op de kinderdagverblijf heb jij je wel uitgesloofd ….ziet er prachtig uit!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.