Terwijl zijn gezichtje vertrekt van de pijn en de tranen over zijn wangetjes glijden eet hij zijn favoriete maaltijd op. Mijn super stoere mannetje!

Het leed wat Waterpokken heet….

Waar ik mijn vorige blog nog rustig schreef met de gedachte dat het langzaam over zou gaan bevind ik mij nu in een andere positie. Waterpokken is een onschuldige kinderziekte maar als ik mijn kleine mannetje zie huilen van de jeuk en het ongemak dan doet mijn moederhart toch wel pijn. Nee ik vind er niets onschuldigs aan, nee hij gaat er niet dood aan maar hij heeft er wel veel last van. En als hij er last van heeft dan ik ook. 

Het verloop
Het is nu zaterdag en afgelopen dinsdag constateerde ik de eerste vlekjes op zijn billen wat toen nog leek op luieruitslag. Nu na 4 dagen is het denk ik op zijn ergst en wordt het (hoop ik) alleen maar beter. Hij is nu al twee nachten aan het huilen in zijn slaap, zo zielig vind ik dat. Vannacht heb ik hem eruit gehaald, een schone luier gegeven en zijn billen flink ingesmeerd met Maizena. Daarna rondjes met hem tegen mij aan gedrukt door het huis gelopen en als troost een warme fles melk gegeven.
Nadertijd viel hij als een blok in slaap en kon ik met een gerust hart weer naar bed. Vanochtend was hij er weer vroeg bij, flink huilen en over de toeren. Na een flesje melk en een paar hapjes brood een badje voor hem gemaakt waar hij tot rust kwam. Hij brabbelde wat af en moest af en toe hard lachen. Na het badje weer flink huilen, maar het inwrijven met de maizena en tot slot met de VSM Calendulan kinderemulsie rondom de ingedroogde korstjes maakte dat hij zich weer kon ontspannen.

Van zijn papa krijgt de kleine man vanmiddag nog een zemelen badje, we vullen een washand met havermout en laten dit “trekken” als een theezakje in het bad. Havermout schijnt goed te zijn voor de verzorging van de huid, het effect kan zijn dat de huid indroogt waardoor de blaasjes minder gaan jeuken.
Gezien het een natuurlijk middel is vinden we het zeker het proberen waard. Mocht ook dit geen verlichting geven dan kijken we verder maar voor nu is het een hulpmiddel wat we zeker gaan inzetten.

Eten en drinken
Zo trots ben ik ook op mijn kleine man, hoe hij het allemaal doet. Zelf had ik gisteravond late dienst op het werk maar bij thuiskomst hoorde ik hoe hij heeft gebikkeld tijdens het eten. Alles wat hij in zijn mondje doet en waar hij op moet kauwen doet hem zeer, de waterpokken zullen ook wel in zijn mondje zitten.
Omdat hij zich zo ziek voelt had ik zijn favoriete maaltijd: Spaghetti voor hem gemaakt. Hij heeft het gegeten en hoe! Een paar hapjes, al huilend het bordje wegduwen, proberen te lachen samen met zijn papa, toch maar weer een paar hapjes en terwijl zijn gezichtje vertrekt van de pijn gewoon door eten. Mijn super stoere mannetje!
Over het eten maak ik mij überhaupt geen zorgen, als hij maar genoeg drinkt. Maar zo nu en dan even wat extra’s van wat hij lekker vind kan geen kwaad. Heb ik ook weer even het gevoel dat ik toch wat voor hem kan doen.

Terwijl zijn gezichtje vertrekt van de pijn en de tranen over zijn wangetjes glijden eet hij zijn favoriete maaltijd op. Mijn super stoere mannetje!

Komende nacht
Het is pas begin van de ochtend en we hebben nog de gehele dag maar preventief hebben we toch alvast een plan bedacht voor aankomende nacht. Voor het slapen gaan krijgt hij een paracetamol zetpil om zo de mogelijke pijn en de verhoging die hij heeft iets te onderdrukken. Midden in de nacht gaan we hem extra verschonen en een extra flesje melk geven en nog wat extra knuffels. Allemaal extra’s om hem de nacht door te slepen.

Ik houd jullie op de hoogte! Liefs

, , , , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.