Mijn eigen tafeltje, bankje en stoeltje

Steeds vaker klom hij op de bank, klopte vervolgens met zijn hand naast zich en keek ons verwachtingsvol aan….ohh bedoel je soms of ik naast je kom zitten? Natuurlijk…vervolgens drukte hij een boekje in je handen, klauterde op je schoot en begon enthousiast: DIE…DIE… te roepen.
Een hartstikke lief tafereel wat mijn moederhart doet smelten (je voelt het vast wel aankomen) maar ik wil niet hebben dat hij op de bank klimt.
Geen probleem als hij rustig een boekje wil lezen, alleen daar blijft het niet bij. Klauteren op de leuning en dan heel uitdagend en met een ondeugende grijns je aan zitten te kijken terwijl hij wankelend richting achteren leunt (en tsjah daar zit nou eenmaal geen leuning, want daar zit je op).

Tijd dus voor zijn eigen stoeltje en tafeltje. We hadden onze hoop op de Ikea gevestigd, zelf zat ik vroeger ook op die plastic stoeltjes en mijn moeder heeft deze nog steeds, wat van pas komt als mijn kleine man daar elke vrijdag heen gaat. Helaas hebben ze alleen maar pasteltinten in het assortiment, heel mooi maar totaal niet passend bij zijn hoogglanzend rode speelhoek.
Waar ik zelf de hoop alweer had opgegeven en van plan was om het dan maar op het to-do lijstje te zetten, had mijn wederhelft echter wel het doorzettingsvermogen waar je U tegen zegt.
Op marktplaats had hij bestaand setje gezien van het merk LEGIO, hij had een bod gedaan en geregeld wanneer het opgehaald kon worden.
Het gaat om een LEGIO COMBI-SET, het is gemaakt van hout en heeft een lichtblauwe kleur. Het leuke aan dit setje is dat het stoeltje twee standen heeft, één voor de allerkleinste en de ander is voor een wat ouder kindje. Je kan het omdraaien en dan heb je de andere stand, heerlijk geen geklungel met verstellen e.d. Het bankje kan omgedraaid ook als tafel gebruikt worden en de tafeltjes weer als krukjes.
Elke dag kun je zo weer een ander setje samenstellen mocht je dit willen.

Samen met mijn moeder heb ik het setje twee dagen later opgehaald en in de woonkamer gezet. We waren beiden benieuwd hoe de kleine man het zou vinden wanneer hij wakker zou worden de volgende dag.
Het bleek echter een schot in de roos. Nu een volle week later, vermaakt hij zich er de hele dag mee. Hij gaat liggen op het bankje, zit in zijn stoeltje een boekje te lezen of speelt aan zijn tafel met zijn blokken.
Ook schuift hij er de hele kamer mee door zodat hij op plekken kan komen waar hij eerder net niet bij kon. Zoals vandaag, hij schoof met zijn stoeltje, tilde het zijn circustent binnen zodat hij op de stoel kon staan om bij de punt van de tent te komen. Hoe verzin je het?

 

, ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.