Logeren bij opa en oma

Mijn kleine man heeft nu al een aantal keren een weekendje bij zijn opa en oma gelogeerd. De allereerste keer was hij 4 maanden oud. Ik vond het een spannend moment om hem achter te laten, want zo voelde het voor mij, dat ik hem achterliet. Ook al was het in de vertrouwde armen van mijn eigen ouders, wat vond ik het moeilijk. Inmiddels heb ik er niet meer zo veel moeite mee als toen. Hij vermaakt zich prima, gelukkig.

De eerste keer uit logeren was omdat ik als verrassing voor mijn vriend zijn verjaardag, een weekend Scheveningen geboekt had. Samen naar het vuurwerk festival. Even tijd voor elkaar, met onze voetjes in het zand kijken naar het vuurwerk boven zee. Prachtig was het.
De keren erna waren de logeerpartijtjes voor een feestje of festival. Twee keer in het jaar wil ik graag naar een feestje toe en dan kijk ik opa en oma heel lief aan met de vraag of ze een weekendje willen oppassen.

Het logeerschriftje
Elke keer als de kleine man uit logeren gaat vergeet ik wel iets. Of het nu zijn slaapzak is, de nutrilon (toen hij dit nog dronk), zijn warme eten (dan geef ik twee bakjes mee met fruit i.p.v. één met fruit en één met warm eten), te weinig luiers in zijn tas en ga zo maar door. Dit is allemaal niet zo erg want het is zo gehaald.
Maar ik vergeet ook weleens door te geven dat de kleine man een ander ritme heeft van slapen en eten. Of dat er veranderingen in het eten zijn doorgevoerd. Dat hij stukjes fruit eet in plaats van geprakt fruit. Dat hij geen pap meer krijgt maar een flesje warme melk en een boterham. Dat soort dingen, daar kom ik pas achter als mijn eigen moeder vraagt waar de pap is of waar de Nutrilon is.
Dan krijg ik al een binnen pretje want ik weet dat ze dan al 3 keer door al zijn spullen op zoek is gegaan en zich heeft afgevraagd of ik het niet gezegd heb. Maar nee…ik ben het dan vergeten door te geven, dat het veranderd is.
Daarom is het logeerschriftje wat ik bij het tijdschrift: Ouders van Nu kreeg echt een uitkomst.

Morgen is het zo ver, hij gaat weer uit logeren. Ik vul het schriftje alvast in en stop het in zijn tas, zodat ik dit niet vergeet 😉

,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.