Vergelijking luieremmer: Diaperchamp & Tommee Tippee Sangenic

Geen behoefte aan stinkende luiers in dezelfde kamer waar je baby vredig ligt te slapen? Maar heb je geen idee wat het verschil is tussen de luieremmers en welke het beste voor jou en je baby is (op lange termijn)? Schrik je van de hoge prijzen en vraag je je af of je ook gewone vuilniszakken kunt gebruiken?

Waarom een luieremmer?
1. Je wolk van een baby ligt vredig te slapen in de babykamer, je wilt het beste voor je baby en dat betekend dat je hem/haar niet in die vieze lucht wilt laten liggen.
2. Je wilt niet midden in de nacht de trap af en de tuin in om de luier in de kliko te doen.
3. In de ochtend wil je niet een babykamer met een bedompte poeplucht, je wilt een frisse start van de dag.
4. We leven niet meer in het kurken tijdperk waarin we de luiers met de hand wassen om zo kosten te besparen. Tenzij je het fijn vindt om met je handen door de poep van je baby te graaien, ieder zijn ding natuurlijk.

Tommee Tippee Sangenic Luieremmer
Wij hebben voor de geboorte van de kleine man gekozen voor een Tommee Tippee Sangenic luieremmer met cassette.Tommee Tippee Simplee Sangenic Tub Wit/Grijs Luieremmer Gewoon uit gemakzucht, het werd de volgende dag thuis geleverd met 3 cassettes als starterspakket. Er kan ook een verhoging bij gekocht worden zodat je niet hoeft te bukken elke keer dat je een luier verwisseld en weggooid. Wij hebben de emmer echter op een kastje gezet, ging ook prima. De luieremmer doet goed zijn werk, we hoeven niet continue na elke wisseling van de luier de trap af om de luier weg te gooien. Daarnaast ruikt je de inhoud van de luiers niet meer zodra ze in de zak zitten. De luieremmer van Tommee Tippee Sangenic is te koop in meerdere kleuren, leuk als je bijvoorbeeld de babykamer in de kleur blauw of roze hebt.  De luieremmer is echt ideaal maar dat kost ons dus ook aardig wat. Tijd om eens te onderzoeken of we op jaarbasis ook wat kunnen besparen.

 

Diaperchamp
Er zijn verschillende soorten luieremmers te koop. Met en zonder cassette. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Het oog wil natuurlijk ook wat, de luier emmer staat namelijk wel in je babykamer.DiaperChamp Regular Silver
Wij hadden voordat we de Tommee Tippee Sangenic luieremmer kochten, via marktplaats de Diaperchamp gekocht. De Diaperchamp is een luieremmer zonder cassette. Het is echt een ideale luieremmer qua prijs, als je het nieuw koopt wel één van de duurdere varianten maar op lange termijn houdt het de kosten laag. Er kan namelijk een normale vuilniszak gebruikt worden.
De Diaperchamp is hoger dan de Tommee Tippee Sangenic, het design is echter groot en log. Net als de Sangenic is de luieremmer reukloos, tenzij er een doekje vastzit. De enorme lucht die dan vrij komt is niet te harden. Zorg er dus gewoon voor dat je de doekjes in de luier doet en niet los erin gooit, dan is er normaal geen vuiltje aan de lucht 😉

Wij hebben de Diaperchamp weggegeven aan een vriendin van mij die zwanger werd. Het is namelijk echt wel een goede luieremmer, alleen ik vind het zelf een spuuglelijk ding om in mijn babykamer te hebben.


Onze oplossing
Omdat we nu toch de luieremmer in ons bezit hebben gaan we deze ook gebruiken, anders is het weggegooid geld. We kopen daarom dikkere pedaalemmerzakken en doen deze in de luieremmer. De afgelopen twee maanden hebben we het met de pedaalemmerzakken gedaan en het bevalt mij erg goed. Met warm weer buiten ruik je het wel wat eerder maar in plaats van te wachten tot de gehele zak vol is, legen we het nu wat vaker op de momenten dat het ONS uitkomt en niet wanneer de zak vol is en we wel moeten. Het werkt prima en we hadden het veel eerder moeten doen.

Het bespaart ons een hoop geld aan cassettes, ik vind het niet erg om geld uit te te geven. Maar cassettes, kom op, het is letterlijk je geld weggooien. Je koopt iets om het vervolgens in de container te laten verdwijnen.

Ik hoop dat jullie een beeld hebben gekregen van de verschillen. Succes met het uitzoeken van een luieremmer!

 

 

 

 

 

, , , , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.