Hij is nu in de fase dat hij trots zijn mama wil helpen met kleine karweitjes in huis

Mijn speciale dag van de week

Elke donderdag is het mama dag, de dag waarop S. en ik samen zijn met z’n tweetjes; onze speciale dag. In mijn agenda staat altijd een groot kruis door deze dag, een dag waarop ik niets plan wat moet maar wat misschien leuk zou zijn voor ons. Iedere week kijk ik uit naar deze dag.

Op sommige donderdagen doen we niets bijzonders en lummelen we thuis wat aan. Dan verven we samen en speelt hij buiten in de zandbak. Als het tijd is voor een middagtukkie dan is S. niet de enige die hier gebruik van maakt. Een powernap midden op dag daar maak ik zo nu en dan dankbaar gebruik van. Hij wordt in mei van dit jaar 2 en is nu in de fase dat hij trots zijn mama wil helpen met kleine karweitjes in huis. Helpen met koken (waarbij hij ondertussen de komkommer en kroepoek voorproeft), helpen met de tafel dekken en de was ophangen.
Persoonlijk vind ik dit een heerlijke leeftijd. Hij kan (bijna) overal heen lopen en al wijzend en kletsend aangeven wat hij bedoelt of wil. Samen boekjes lezen vindt hij ook fantastisch.

Hij is nu in de fase dat hij trots zijn mama wil helpen met kleine karweitjes in huis

Op de dagen dat we niet thuis blijven proberen we langs zijn beide overgrootoma’s te gaan. De ene oma bezoeken we in de ochtend gecombineerd met een bezoekje aan de hertjes om deze brood te voeren. Dan gaan we naar huis rustig lunchen en om te slapen. Na onze powernap gaan we richting zijn andere overgrootoma.
En als het mooi weer is speelt S. graag buiten in de speeltuin voor het huis of in de zandbak in de tuin. Ook lunchen we zo nu en dan buiten de deur, hij zijn gesmeerde broodjes en bekertje melk mee. Als ik dan verse jus d’orange en een croissant bestel wil S. wel eerst even proeven door een slokje EN een hapje te nemen, na een luid en duidelijke ‘mhmmm’ en een grote glimlach krijg ik dan meestal de lunch in mijn richting geschoven. Soms ook niet en dan moet ik nogmaals bestellen 😉

Mijn doel is om mijn ‘mama dag’ uit te breiden naar twee mama dagen. Wat houd ik toch veel van mijn kleine ukkepuk.

, , , , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.