Mannetjes met Plannetjes, Orpheus Theater Apeldoorn

Vorige maand voor het eerst een bezoek gebracht aan het Orpheus theater in Apeldoorn. Een collega had mij getipt over de voorstelling in het Orpheus theater speciaal voor peuters elke 3e woensdag van de maand, van 10:00-10:45 uur. De kaarten zijn gratis verkrijgbaar, het is een “pay what you want” concept, na afloop van de voorstelling kun je een donatie doen voor wat jij je tickets waard vond. Als je een keer niet naar de voorstelling kan dan geef je dit telefonisch door zodat ze bij de kassa je tickets vrij kunnen geven zodat anderen die ook belangstelling hebben voor de peuter pret ochtend jouw tickets kunnen overnemen. Want vol=vol en je hebt een ticket nodig om binnen te kunnen komen. Bij de voorstelling zit ook thee/koffie en ranja inbegrepen.

10:00 uur is perfect voor S. die niet lang stil kan zitten EN het is op een tijdstip waarop hij nog lang niet hoeft te slapen.
We parkeerden naast het Orpheus theater in de parkeergarage, op 2 minuten loop afstand van het theater. Bij de deur werden ons entree bewijzen gecontroleerd en gingen we onze jas ophangen.
In de foyer wilde S. direct een rijstwafel en wat ranja hebben. Wij gingen beiden voor een kop koffie.

De zaal ging pas om 10:00 uur open, voor die tijd konden de peuters zich vermaken in de foyer. Er lagen tunnels waar door heen gekropen kon worden. Er was een vijver aangelegd van touw, met licht,- en donkerblauwe vissen erin met een magneetje. In de paraplu bak stonden hengels met verschillende kleurtjes, elk voorzien van een magneetje om vissen te vangen.

Ook lagen er blokken overal gemaakt van oude wandkleden waar mee gebouwd kon worden.
S. vond het aquarium met de vissen het mooist!

Om 10:00 uur begon de voorstelling in de Altios zaal: ‘Mannetjes met Plannetjes’. De zaal stroomde snel vol en al stond van te voren aangegeven dat de voorstelling uitverkocht was bleef toch de helft van de zaal leeg. Alle kinderen mochten daarom een paar rijen naar voren komen om zo dichter bij het podium te kunnen zitten en de show beter te kunnen volgen.

S. zat tussen ons in op de 4e rij vanaf het podium. We hadden stoelen expres naast de trap gereserveerd mocht S. zijn energie kwijt willen kon hij zonder anderen tot last te zijn vrij rond bewegen. Dit bleek echter niet nodig want de gehele voorstelling die wel 3 kwartier duurde keek S. met open mond uit.

Hier en daar zat ie “echt” in het verhaal en wees hij naar boven waar de vogel volgens hem moest zitten. Toen de mannetjes met elkaar begonnen te vechten zei S: nee nee, dat mag niet en wees hierbij wijs met zijn vinger heen en weer. Dus de voorstelling is opvoedkundig ook nog eens verantwoord 😉

Mannetjes met Plannetjes was voor ons 3-tjes een groot succes, het was grappig, boeiend en creatief in elkaar gezet. Met zinnen als “ABC-ik doe niet mee”, S. gebruikt die zin nu ook, hilarisch!

Na de voorstelling hebben we geld in S. zijn portemonnee gestopt. Trots liep hij naar de kassa om zijn centjes te geven voor de mooie voorstelling. We hebben nog een aantal weken de vraag gekregen of we nog een keer naar de mannetjes met plannetjes gingen. Hij heeft geluk, nog eventjes en dan gaan we weer!

, , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.