Op de trap spelen, leuk of gevaarlijk?

funveer                                                                                                      €2,99 bol.com 

Mijn kleine man kan sinds kort traplopen, het echte lopen laat hij nog even voor wat het is. Met zijn 15 maanden durft hij al wel achter de houten loopwagen te lopen al is het nog op zijn tenen. Al die nieuwe mijlpalen, het gaat in rap tempo. Van mij mag hij nog rustig aan doen, hij kan straks zijn hele leven nog lopen. En ik moet bekennen dat ik het wel mooi rustig vind zo, ik hoef er nog niet de gehele tijd achter aan te rennen.

Het traplopen is dus zo’n nieuwe mijlpaal die hij zo even aantikt alsof het niets is. Mijn kleine man kan traplopen, meneertje heeft er de grootste schik in en ziet het gevaar van de grote hoogte niet in.
Enerzijds hartstikke fijn dat hij nieuwe dingen ontdekt en leert, anderzijds vind ik het vreselijk gevaarlijk. Om niet te veel mijn overbezorgde kant van het moederschap te belichten ben ik op zoek gegaan naar een springveer voor de trap.
Ondertussen hoor ik de woorden van mijn moeder in mijn hoofd: “de trap is geen speelgoed, goed vasthouden en stoeien doe je maar ergens anders”.
Misschien heb ik dat overbezorgde wel van mijn moeder overgenomen, ik lijk toch meer op haar dan dat ik altijd wilde toegeven 🙂

Spingveer
Eigenlijk is het heel ouderwets speelgoed, wij hadden er thuis één en mijn ouders hadden er ook beide één thuis.
Ik moet bekennen dat ik van ouderwets speelgoed hou, zo ook van houten speelgoed. Dat komt omdat ik er zelf zulke mooie herinneringen aan heb en deels omdat het ouderwetse speelgoed over het algemeen niet zo’n verschrikkelijke pokke herrie maakt.

Omdat de springveer van boven naar beneden gaat en mijn kleine man dit vast reuze interessant gaat vinden hoop ik dat hij zo op deze manier beneden blijft en het niet in zijn koppie haalt om naar boven te klauteren.
Vroeger hadden we zo’n metalen die niet in de war gaat, maar omdat ik eerst wil zien of het überhaupt iets voor de kleine man is ga ik op zoek naar een felgekleurde. Felle kleurtjes doen het altijd goed.

Omdat mijn kleine man dit vast reuze interessant gaat vinden hoop ik dat hij op deze manier beneden blijft en het niet in zijn koppie haalt om naar boven te klauteren.

Resultaat
De springveer valt goed in de smaak, het vergt wat uithoudingsvermogen voor de moeders en vaders maar dan heb je wel een blij kind die veilig en wel beneden blijft zitten.
Dit is dan ook zeker een aanrader om aan te schaffen, alhoewel ik zelf voor de metalen variant zou gaan. Omdat meneertje uit pure enthousiasme aan de springveer is gaan trekken zit het nu behoorlijk in de war.
En meneertje kan flink ongeduldig zijn (dat heeft hij dan weer van mij) dan kan een metalen springveer een uitkomst zijn om een driftbui te voorkomen. 😉 Veel speelplezier!

, , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.