Overdekt speelparadijs Ballorig – Wijhe

Je herkent het vast, je bent het hele weekend vrij en het komt met bakken uit de lucht. Dag weekend, hallo troosteloos weer! Nu had ik het weekend met mijn twee mannen wel anders voorgesteld. Waarom moet het nu uitgerekend dit weekend regenen en niet in mijn werkweekend, zul je altijd zien. Gelukkig is mijn wederhelft niet zo gevoelig voor mijn zelfmedelijden en kwam er vlot een idee om samen naar speelparadijs Ballorig te gaan.

“Vroeger”, voordat mijn kleine man ons kwam vergezellen, toen vriendinnen het over nichtjes en neefjes hadden en als gezamenlijk uitje Ballorig noemden gingen mijn nekharen van afgrijzen al overeind staan. Ballorig koppelde ik aan een hoop schreeuwende en krijsende kinderen bij elkaar en dan nog al die ouders erbij die hun kroost in de gaten moeten houden. Gezellig, hoe dan?

Nu ik zelf een kleine uk heb kan ik het best wel eens proberen, nu stond ik niet meteen te springen toen mijn wederhelft het voorstelde maar dat kon ook komen omdat ik van diep moest komen om uit mijn ton met zelfmedelijden te klimmen.

Afijn, wij er heen…op de heenweg stonden we op de de dijk stil vanwege een carnavalsoptocht. De sfeer en de zin kwamen al een beetje op gang, mijn kleine uk schreeuwde al wijzend naar het raam: open, open! Het raampje ging open en de carnavalsherrie kwam de auto in, ukkie blij. Eenmaal binnen liepen we eerst een rondje, even kijken hoe het werk en wat voor volk er is. Aftasten is wel mijn ding. Na een rondje gelopen te hebben ploften we neer, schoenen uit en mijn kleine uk ging er vol voor. Net als wij trouwens. Heerlijk, een waar speelparadijs, niet alleen voor hem maar ook voor ons.

Terwijl ukkie overal heen kan lopen, spelen in de ballenbak, rennen over de trampoline en vooral andere ukkies kan opzoeken om ze vervolgens na te doen, kun je als ouders heerlijk neerploffen aan een tafeltje en vanaf een afstandje kun je je uk in de gaten houden. Centraal is de keuken in het gebouw waar je allerlei lekkere hapjes en een kannetje limonade kunt bestellen zodat het goed vertoeven is.

 

, , , , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.