Realiteit check, hoe de kleine man mijn leven heeft veranderd

De zomer komt eraan, ik krijg er kriebels van. In gedachten zit ik al met mijn voetjes in het zand, uitzicht op een mooie helderblauwe zee, op een strandbedje bruin te worden. Heerlijk festivalweer, de hele dag dansend doorbrengen. Vakantie, uitslapen, op het terras chillen met vriendinnen, heerlijk alles mogen en niets moeten!

Even een realiteitscheck, dit was voorheen. Nu zijn we met z’n 3tjes en eerlijk is eerlijk (ook al slaapt onze kleine man de gehele nacht door) 06:00 uur is voor mij echt geen uitslapen. Ook ga ik niet elk weekend een oppas regelen zodat ik het terras op kan of kan bbq’en bij vrienden of naar een verjaardag borrel toe, dit vind ik niet eerlijk naar S. Toen ik nog zwanger was dacht ik dat ik geen vrije tijd meer had waarin ik alles kon doen wat ik leuk vond. Dat ik mijn prioriteiten zou verleggen daar had ik wel een vaag vermoeden van, maar wat dat daadwerkelijk inhield, geen idee. Nu ik mama ben van S. maak ik andere keuzes dan dat ik eerder zou doen om mijn vrije tijd te spenderen. Waar ik eerst wijntjes zou drinken met vriendinnen op het terras ga ik nu liever met de kleine man fietsen en op bezoek bij zijn beide overgrootmoeders. Spelen in de zandbak of met z’n 3tjes naar de kinderboerderij daar krijg ik energie van.

Mijn leven is veranderd van voor de zwangerschap en nu, ik ben ook veranderd. Gelukkig maar. Ik heb ooit eens ergens gelezen dat het leven een vloeiende lijn is en dat het aan jou is om daar vloeiend in mee te bewegen. Als ik eerlijk naar mezelf kijk dan spartel ik zo nu en dan meer dan dat het op een vloeiende beweging lijkt. Maar het spartelen doe ik wel met een vleugje humor en een positieve blik vooruit.

Natuurlijk ga ik nog naar verjaardagen toe. We gaan altijd wat eerder zodat de kleine zijn avondfles krijgt, dan volgt het bed ritueel en leggen we hem in een campingbedje boven met de camera van de babyfoon erbij. De babyfoon zelf houdt één van ons op zak zodat we ten alle tijde S. kunnen zien en horen mocht hij wakker worden. Rond een uur of 11 in de avond is het dat hij meestal (ook thuis) even wakker wordt, dit is dan het moment om hem eruit te halen en alles start klaar te maken voor de terugreis. Ik moet er eerlijk gezegd ook niet aan denken om tot laat in de nacht te blijven, S. wakker te moeten maken en dan weer naar huis te gaan. Uitslapen is er immers zoals ik eerder al zei toch niet bij.

Mochten vrienden hun verjaardagen echter een weekend na elkaar plannen dan pas ik hier wel voor. Eén verjaardag per maand is voor mij de max. Zeker gezien de wisselende diensten en werkweekenden wil ik ook een weekend per maand quality time alleen voor ons 3tjes.

Begrijp me niet verkeerd, nog steeds krijg ik kriebels als ik aan de zomer denk. Nu mag ik watermeloen ijsjes voor S. maken, we gaan mooie spots uitzoeken om te picknicken, het grote zwembad wordt weer opgeblazen in de tuin, we gaan op vakantie, samen naar het terras, speeltuin en nog veel meer. Daar kijk ik ontzettend naar uit.
S. heeft ons leven wel degelijk veranderd, maar wel in positieve zin!

 

, , , , , , , , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.