Review: Philips Avent Tuitbeker SCF753/03 12m+ (260 ml)

Jeejjj je baby is op een leeftijd gekomen dat hij kan leren drinken uit een beker! De meeste ouders beginnen tussen de 6 – 8 maanden met het aanleren van het zelfstandig drinken.
Wij hebben met 6 maanden gekozen voor de Philips Avent Tuitbeker SCF753/03 12m+ (260 ml). De Philips Avent lijn heeft een tuitbeker voor 6m+, 12m+ & 18m+. Deze maten hebben te maken met de grootte van de beker en de hoeveelheid drinken die je baby nodig heeft. Wij hebben direct voor de 12m+ gekozen omdat dit een mooi formaat is om te leren drinken, niet te zwaar als het gevuld is met drinken en niet te groot voor de gemiddelde babyhandjes.

Philips Avent Tuitbeker SCF753/03 12m+ (260 ml)
Wij hebben ons eerst georiënteerd op internet naar het aanbod van de verschillende tuitbekers en meerdere reviews gelezen. We kwamen al snel bij de tuitbekers van Philips Avent terecht omdat deze in meerdere kleuren verkrijgbaar is maar ook in de neutrale kleur zwart. De hoofd reden voor de aanschaf is dat het een anti-lekbeker is. Héél belangrijk naast het gesmeer met eten wilden we dit er niet ook nog eens bij hebben.
Voor in de auto ook net zo prettig, dat als je voorin zit en je kleine achterin je je geen zorgen hoeft te maken dat de achterbank drijfnat wordt.

De Philips Avent lijn heeft ook tuitbekers met een zachte tuit, hier zagen we veel slechte reviews. Daarnaast wilden we ook dat onze kleine man niet zou gaan kauwen op de tuit maar echt leert te drinken. De anti-lekbekers van Difrax vonden wij qua design niet zo mooi. De pinguïn en de rondingen van de Philips Avent Tuitbeker zijn mooi om te zien, niet alleen voor jou maar ook voor je kleine. Leren drinken moet vooral ook leuk en aantrekkelijk zijn.

Philips Avent Drinkbeker Met Handvaten Pinguin 12M+ Zwart

Onze ervaring
Het is inderdaad een erg prettige anti-lekbeker. Als je de beker op z’n kop houdt komt er geen vloeistof door de tuit heen. Je kleine moet er echt aan zuigen wil er iets uit komen, tenzij je de dop er niet goed op hebt geschroefd. Dat is ons weleens overkomen. Dus even testen door het op de kop te houden boven de gootsteen voordat je het aan je kleine geeft is een pré.
Op het handvat aan de buitenkant zit een soort anti-slippatroon zodat als je kleine vieze handjes heeft van het eten de beker niet wegglibbert. De binnenzijde van het handvat heeft een geribbeld effect waar de kleine vingertjes precies tussen passen. Als de beker bijna leeg is en er nog maar een bodempje met vloeistof zichtbaar is dan moet de beker erg schuin omhoog worden getild om het restje er nog uit te krijgen.
De tuitbeker is erg stevig, na verschillende keren op de grond te zijn gegooid vanaf de tafel is er geen krasje te zien. Alle onderdelen kunnen los in de vaatwasser gereinigd worden, wel net zo handig.
Het is dan ook een gebruiksvriendelijke tuitbeker en erg geschikt voor het aanleren van drinken bij je kleine zodat deze op den duur zelfstandig kan gaan drinken.

, , , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.