Sabbelzakje

Laatst kwam ik bij het online shoppen een sabbelzakje van het merk Nûby tegen. Mijn interesse was gewekt. Er stond bij het artikel beschreven dat je je kleine op een veilige manier fruit of een koekje kunt laten eten zonder dat hij zich verslikt. Het ging er dan met name om dat als je onderweg bent en het tijd is voor een fruithapje. Je kleine kan dan zelf aan het fruit sabbelen (omdat het in het zakje zit) en het niet in zijn geheel in zijn mond proppen.

Zelf vind ik het belangrijk om tijdens de eet- en drinkmomenten van mijn kleine man rust in te bouwen, voor hem wel net zo prettig en voor ons ook. Zijn aandacht gaat dan alleen naar het eten uit, zijn omgeving maken we zo prikkelarm mogelijk.
Maar je kan natuurlijk niet alles zelf in de hand willen houden, soms komt er iets tussendoor waardoor je tijdens zo’n eetmoment wel onderweg bent. Denk maar eens aan vakantie. Dan is zo’n sabbelzakje wel een uitkomst!


Je kleine kan het zakje niet zelfstandig opendraaien. Er is een handvat wat je kleine kan vasthouden waardoor je geen gesmeer krijgt. Na gebruik kun je de zakjes in de vaatwasser doen (in het bovenste rek i.v.m. etensresten e.d.) en opnieuw gebruiken. Het netje is na verloop van tijd aan vervanging toe, dan kun je de zakjes weggooien en een nieuwe eraan bevestigen. Het sabbelzakje is o.a. te koop bij mamaloesbabysjob vanaf €6,99.

Wij hebben het sabbelzakje nooit gebruikt voor onze kleine man, gewoonweg omdat ik niet wist dat het bestond. Ik vond het de moeite waard om hier kort aandacht aan te besteden voor iedereen die wel veel onderweg is met de auto of het vliegtuig en dan op deze manier veilig zijn kleine fruit kan laten eten.

, , , , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.