Het tandenpoets dramaaaaa

Vanaf dat de kleine man zijn tandjes zijn doorgekomen (zo rond de 5 maanden) poetsen we deze op advies van het consultatiebureau. Wat water, een druppeltje zo groot als een erwtje en GO! In het begin bleef hij op zijn rug liggen en vond hij het wel een interessant riedeltje. Maar nu kan hij draaien, kruipen, slaan en gillen.
Als hij de tandenborstel ziet begint hij te lachen en te wijzen. De tandenborstel nat maken en er wat tandpasta opdoen is ook goed. Maar dan..!
Dan begint het tandenpoets dramaaaaa…

Hij kauwt op de tandenborstel en als mama hem wil helpen word hij boos en begint hij te slaan en te huilen. Als ik het op zulke momenten niet meer weet is Google mijn beste vriend, alleen met dit onderwerp laat hij mij in de steek 😉

De tandenborstel
We gebruiken thuis voor de kleine man een kindertandenborstel van het merk Jordan, deze is speciaal ontworpen voor kinderen. Het design is er op aangepast dat de kleine man er op kan bijten en dan hij het niet te ver in zijn mond kan stoppen. Want zijn veiligheid vind ik net zo belangrijk als een goed gezond gebit. En ik moet toegeven dat ik het stiekem ook wel eng vind zo’n grote tandenborstel in het mondje van mijn kleine man dus ik ben heel blij dat ze speciale kindertandenborstels hebben.
In de steel van de tandenborstel zit een gat waar je je vinger/duim in kan klemmen zodat je grip houdt over de tandenborstel.

Zelf denk ik dat we misschien eerst klein moeten beginnen, door een goede basis aan te leggen en de kleine man te laten wennen aan een tandenborstel in zijn mond. In plaats van dat de focus nu ligt op een gezond gebit is het verlegd naar het voorkomen van een hoop gemartel en gedoe.

Als de kleine man eenmaal gewend is en het tandenpoets ritueel rustig en zonder een hoop gedoe verloopt wil ik weer overstappen op de kindertandenborstel van Jordan. Tegen die tijd kan de kleine man ook zelf een mooie kleur uitkiezen.

De oplossing
Om terug te gaan naar de basis en de kleine man te laten wennen aan een tandenborstel in zijn mond heb ik zojuist een baby vingertop tandenborstel online besteld. Deze tandenborstel kun je om je vingertop schuiven, het lijkt op een transparant plastic hoesje met een zachte borstel.
De keuze is hierop gevallen omdat ik denk dat spelenderwijs kennis maken met iets nieuws het juiste effect zal hebben op de kleine man en zijn nieuwsgierigheid zal aanwakkeren.

Ik ben zeer benieuwd of dit misschien wel DE oplossing zal zijn voor het tandenpoets drama.
Over een week zal ik hier in mijn blog op terug komen.

Laten jullie mij weten hoe het tandenpoets ritueel bij jullie kleine gaat?

 

, , , ,

Post navigation

One thought on “Het tandenpoets dramaaaaa

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.