Tipi traktatie tent met kikkers, afscheid kinderdagverblijf

We zijn inmiddels verhuisd naar de andere kant van de stad waardoor onze peuter de laatste 9 maand voordat hij naar de basisschool mag naar een nieuw kinderdagverblijf gaat. Daar vertel ik in mijn volgende blog meer over.

Bij een afscheid hoort ook een traktatie en gezien S. een eigen willetje heeft en graag zelf zijn keuzes maakt heb ik dan ook gevraagd wat hij graag wilde voor traktatie. Mama, ik wil graag tipi’s, kikkers en rozijnen!
Sinds we op kraambezoek zijn geweest bij vrienden die een tipi in huis hadden staan is hij daar helemaal weg van.
In zijn nieuwe kamer wil hij dan ook graag een tipi tent, maar we hebben hem er van kunnen overtuigen dat zijn rode circustent net zo leuk is en gelukkig ging hij daar in mee.

 

Mama, ik wil graag tipi’s, kikkers en rozijnen!

Maar om weer terug te komen op de tipi’s, via Pinterest kwam ik bij de mal terecht om een tipi tent te maken. Er waren al veel voorbeelden terug te vinden en het zag er heel kleurrijk uit. Bij één van de voorbeelden hadden ze als tentstokken zoute stokjes gebruikt, ontzettend creatief bedacht en voor de kinderen perfect.
S. zit echter op een verticale groep, wat inhoudt dat er naast peuters ook baby’s en alles qua leeftijd er tussen in aanwezig is. Zoute stokjes als traktatie viel dan ook af, in plaats daarvan heb ik gekozen voor gekleurde rietjes.
Met een elastiekje eromheen blijft het geheel dan toch op zijn plek. Het elastiekje eromheen is een must omdat de rietjes qua gewicht veel lichter zijn dan de zoute stokjes en anders makkelijk omvallen.

Het was de bedoeling om de tipi’s uit te printen op gekleurd printpapier, maar manlief had alleen de bijlage geopend met de instructie om het 30x te printen en de resterende email niet gelezen. Dus kwam hij met 30 witte printjes thuis, de schat!
Samen met S. heb ik de tipi’s gekleurd met stiften (ik een beetje meer dan S. gezien hij een concentratieboog van 45 seconden heeft). Het kleuren, uitknippen, vouwen en de randen op elkaar lijmen heeft in totaal 2 avonden in beslag genomen.
Als ik niet zo eigenwijs was geweest en de tipi’s nogmaals had uitgeprint en dit keer op gekleurd papier dan was ik waarschijnlijk maar een paar uurtjes bezig geweest.

Het eindresultaat mag er zijn, ik ben tevreden en het belangrijkste is dat S. er blij mee is.

 

 

Op Francien haar blog staat de mal voor de tipi tent beschreven mocht je benieuwd zijn hoe je de tipi tent kunt maken. 

, , , ,

Post navigation

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.