Zeldzaam mooi festival Worpplantsoen

Zondag 17 juli van 11:00 – 19.00 uur vond het Zeldzaam Mooi Festival plaats op de Worp in Deventer. Dit Festival was tere van het meer dan 400 jarige bestaan van het Worpplantsoen wat 200 jaar geleden ontworpen werd zoals het er nu nog steeds uit ziet. Het Worpplantsoen was het decor voor muziek, kunst & cultuur. Er stonden verschillende kramen waar handgemaakte creatieve en unieke producten werden aangeboden door kunstenaars en ontwerpers. Ook waren er kramen waar puur en heerlijk eten werd aangeboden.

Het festival was vrij toegankelijk en werd druk bezocht door jong en oud, op het grasveld zaten ouders met hun kinderen op meegebrachte picknickkleden maar ook stelletjes en groepen jongeren lagen in het gras.
Er waren activiteiten georganiseerd speciaal gericht op kinderen zoals een springkussen en een mobiele lasergame arena.
Bij één kraam werd XL-bellenblaas verkocht en op het gras werd dit gedemonstreerd. Er liep dan iemand met 2 stokken in zijn hand met 2 touwen eraan die in de bellenblaas werd gedrenkt. Daarna liep dezelfde persoon een stuk naar achter met de stokken omhoog in de wind waardoor er enorme XL bellen vrij kwamen.

Het was een prachtig gezicht wat niet alleen de aandacht van de kinderen trok maar ook die van oma, meneertje en mij. Nu heb ik online gekeken hoe ik zelf een XL-bellenblaas kan maken, hier wijd ik een volgende blog aan.
Het was een prachtige en warme zondag in mijn vrije weekend. Na het middag tukkie van meneertje hebben we mijn moeder opgehaald en zijn we die richting opgegaan.

Bij één kraam werd XL-bellenblaas verkocht en in het gras gedemonstreerd. Het was een prachtig gezicht wat niet alleen de aandacht van de kinderen trok maar ook die van oma, meneertje en mij.

We hebben een klein rondje gedaan want het was druk en erg warm. Nadat we langs alle kramen waren gelopen hebben we bij de poffertjeskraam een portie poffertjes besteld en deze zittend in het gras opgegeten. Meneertje vond het allemaal reuze interessant en kroop weg naar de kinderen om hem heen. Op het moment dat hij zicht kreeg op de poffertjes was hij gelukkig ook zo weer terug. Als het om eten gaat dan is er direct de wil om rustig te blijven zitten.

Op de terugweg naar de auto kwamen we langs een ijskar van Talamini. Met het ijsje in de hand liepen we terug naar de auto. Het was een heerlijke namiddag. Hier kan ik dus echt van genieten.

, , , , , ,

Post navigation

One thought on “Zeldzaam mooi festival Worpplantsoen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.